11.09.2010 (15 päev)

Ööbimiskoht osutus väga heaks – vaikne, rahulik ning telk oli hommikuks täiesti kuiv. Ainuke asi mille üle võiksin viriseda oli see, et minu koht oli parasjagu sellise kaldega, et sain öösel mitu korda ronida padjaks kuhjatud riieteni.

Kuna asjade kuivatamine jäi ära, siis saime asuda selle võrra varem teele. Alguse mööda mäekülge kergelt ülesse ja alla ning seejärel laskumine tagumik taeva poole, pidurid põhjas. Lõpuks turismikas piki Isarco jõe äärde ehitatud rattateed.

Klausm .... (tore vanalinn) tegime rattasõbralikus kohvikus mõnusa lõunasöögi.

Kohas nimega Rössl (Weigas) pöörasime taas väiksemale teel, et alustada rühkimist Passa della Erbe´le, mis asub 2004 meetri kõrgusel.

Joogiveega onselles kohas pisut pahasti ja mäest seda ei saa. Samas tasub julgesti küsida söögikohtades. Tõusime pikalt ning liiklusmärgid näitasid numbriks 16%. Ööbima jäime Vihali? Ligidal. Sealse jalgpalliväljaku lähedal keerab matkatee vasakule, kus lühidalt lükka-lükka meetodit kasutades jõudsime toredale välule. Välu ühes servas oli mingi pühapaik ja jahimeeste passimispukk. Valisime punkti mis jäi risti välu teise nurka. Vau, milline vaadeimelistele mägedele, mis muutsid päikese loojumisel värvi valgest oranžini ja siis öösse kadudes.

Mingil hetkel, kui oli veel valge, saabus lagendiku serva pika-pika püssiga jahimees. Seadis binokli silme ette ja vaatas meie askeldamist pikalt. Õnneks otsustas ta, et me ei ole sobiv saak ja püssi palgele ei seadnud. Põhimõtteliselt olime seganud tema selle õhtust jahilõbu. Samas pani see mõtlema sellele, et mis paganama loomad siin hulguvad, keda on vaja nii suure püssiga sihtida.

  • Distants: 50 km
  • Keskmine sõidukiirus: 11,5 km/h
  • Suurim sõidukiirus: 61,3 km/h
  • Sõiduaeg: 4:12 h
  • Kogutõus: 1267 m
  • Ööbimine: 1424 m
  • GPSi jälg

No comments:

Post a Comment